Voordelen van een blisterverpakking
Het proces van het maken van tabletten is een lastig proces, omdat het uit verschillende fasen bestaat. De stoffen en de samenstelling van deze stoffen veranderen tijdens het proces een aantal keer voordat het punt wordt bereikt waarop de samenstelling goed is. Bij het vervaardigen van tabletten zijn er verschillende methodes mogelijk. De eerste methode bij tabletteren is het proces van granulatie, het tweede proces is het proces van compressie.
Bij beide processen is de eerste stap gelijk, namelijk het malen en het mengen. Het bepalen van de maat is een belangrijke eerste stap in het proces van het maken van tabletten. Het maken van tabletten is makkelijker wanneer de verschillende ingrediënten even groot zijn. Dit zorgt er namelijk ook voor dat verschillende tabletten over gelijke hoeveelheden bestaan. Bij tabletteren heeft het maken van kleinere tabletten een aantal voordelen.
Het eerste voordeel is dat kleinere tabletten beschikken over een verhoogd oppervlak, wat betekent dat de verschillende ingrediënten sneller oplossen. Hiernaast is het bij kleinere tabletten makkelijker te garanderen dat de inhoud per tablet goed overeenkomt.
Je kent het wel, de blisterverpakking die we steeds vaker in de winkel of bij de huisdokter zien liggen. Meer en meer bedrijven kiezen voor dit type verpakkingsmateriaal, en met een goede reden. Blister staat voor ultieme bescherming van producten. Zeker in de wereld van voedingsmiddelen en medicijnen is dit een perfecte toepassing. Wat zijn de belangrijke voordelen van dit product?
De blisterverpakking voor diverse toepassingen
Blister wordt steeds vaker gebruikt. Niet iedereen is er een liefhebber van, maar wanneer je erbij nadenkt is het een ideaal product. De blisterverpakking is namelijk in iedere vorm te gieten, en daarmee zeer geliefd onder producenten en afnemers. Dankzij warmte en druk is een verpakking volledig in de juiste vorm te maken. Met name middelen die langer houdbaar dienen te blijven, profiteren van de kwaliteit van blister. De afdichting is bovengemiddeld, het is lichtgewicht materiaal en het transport van deze blisterverpakkingen is daarmee zeer eenvoudig.
Veel vaker zien we tegenwoordig ook hardware verpakt in blister. Dit heeft eveneens te maken met de optimalisatie van de afdichting. Je wilt natuurlijk niet dat de muis of het toetsenbord van je nieuwe computer kapot gaat, alvorens deze bij je thuis is aangekomen. Tegelijk is deze verpakking in overeenstemming met de milieuvriendelijke eisen die tegenwoordig aan een verpakking worden gesteld. De blisterverpakking heeft dus met name voordelen, hoewel de particulier dit nog niet altijd ziet. Voor de houdbaarheid en duurzaamheid van diverse producten is deze verpakkingsvorm ideaal.
Praktische voorbeelden met deze verpakkingsvorm
De blisterverpakking is welbekend. Je ziet deze terug in de supermarkt bij bijvoorbeeld de appelflap van de Albert Heijn, maar ook bij veel hoogwaardige medicijnen. Deze producten hebben behoefte aan een optimale dichtheid en weinig invloed van warmte en vocht. Tevens is er een grote kans dat je de blisterverpakking tegenkomt bij onderdelen van hardware. Dat lijkt gezien de functionaliteit van deze verpakkingsvorm wellicht overbodig, maar het kan zomaar zijn dat jouw hardware dankzij het blistermateriaal heeft weten te overleven. Let maar eens op hoeveel producten er al verpakt zijn in blister. Dit product is dankzij zijn evolutie in de laatste jaren wellicht wel dé verpakking van de toekomst.